stor_forside_O37A4954

Dansk Børneillustrations Biennale 2014 på BogForum i København var på initiativ og ledelse af undertegnede i samarbejde med Bibiana Danmark og deres frivillige, Dansk Forfatterforening, BogForum og Mødrehjælpen.

Biennalens mål er at styrke børn og unges møde med illustratorer og illustration som kunstart, samt at give dem et indblik i og en forståelse for faget.

Med biennalen formidlede vi Mødrehjælpens arbejde og værdier  til børn og unge gennem kunstgenren illustration.

Resultatet blev en udstilling med konkurrencens topnominerede illustratorer. Udvælgelse af de topnominerede blev foretaget af fagdommeren Lillian Brøgger samt repræsentanter fra vores
samarbejdspartnere. Fagjuryen for topnomineringerne bestod af Mai Misfeldt, Katrine Clante og Claus Riis. Pauline Drasbæk vandt førstepræmien på 25.000.- kr.

Nedenfor ses billeder fra åbningsreceptionen på BogForum, udvælgelsesprocessen, et af de mange arrangementer på børnescenen og opsætning af udstillingen på BogForum.

Der var også workshops i illustration for børn på standen, og vi har lavet undervisningsmateriale. Det er lagt ud til gratis download på Bibiana Danmarks hjemmeside, hvor man også kan se mere om projektet.

Illustrationerne her er fra Pauline Drasbæk, Karina Bækkelund og Rasmus Juul.